Перша зустріч з психологом: чого очікувати?

Перша зустріч з психологом найбільш хвилююча, ти не знаєш чого очікувати, про що говорити, як поводитись. У цій статті я розповім тобі як проходить перша зустріч з психологом, щоб розвіяти твої страхи та тривоги.

Перша зустріч схожа на перше побачення, у тебе багато тривог і хвилювання, а разом з тим є інтерес та передчуття приємних змін. Це не дивно, адже ти довіряєшся спеціалісту, розкриваєш свій внутрішній світ і сподіваєшся що тебе почують і зрозуміють. Зі своєї сторони я зроблю усе можливе, щоб забезпечити тобі комфорт і підтримку.

Однак не варто очікувати що за одну зустріч ти вирішиш усі свої запити. Зазвичай проблеми глибші ніж здаються, на перший погляд, і щоб надати тобі якісну допомогу мені може знадобитися час, дізнатись ситуацію так як знаєш її ти, і знайти способи допомогти тобі самостійно впоратись з конкретною ситуацією.

Наважившись прийти в кабінет психолога постарайся бути максимально чутливою і турботливою по відношенню до себе. Якщо ти відчуєш що щось тобі не подобається, дискомфорт, скажи про це спеціалістові. Адже ця зустріч для тебе і про тебе, нам важливий твій внутрішній комфорт.

Зустрівшись зі мною в кабінеті ти обереш для себе зручне місце. Я запропоную тобі чай чи каву і ми познайомимося. Я поставлю тобі декілька запитань які допоможуть зняти напругу і хвилювання перших хвилин.

Далі я розповім про те як проходить консультація, поговоримо про очікування. Ти зможеш розпитати про організаційні ті інші моменти які тебе цікавлять.

Після цього ми перейдемо до найцікавішого, до роботи із запитом клієнта. Ти розповіси про те що тебе турбує, у чому відчуваєш труднощі і що б хотіла отримати в результаті нашої роботи. Я буду ставити багато уточнювальних запитань, цікавитися подробицями і деталями ситуацій твого життя, твоїми думками та почуттями. Я заохочуватиму тебе говорити приділяти більше уваги собі і говорити про себе. Це і буде основною частиною нашої роботи.

Тепер ти знаєш чого очікувати від першої зустрічі з психологом. Попереду в тебе неймовірна подорож до кращого, більшого і глибшого розуміння себе та своїх відносин з оточуючими. Я не обіцяю що ця подорож буде завжди приємною, але вона точно буде корисною і значимою.

Більшість з нас відчуває тривогу перед візитом до психолога і це нормально. Головне прийняти рішення, і можливо це рішення змінить твоє життя назавжди.